2011. augusztus 25.

Kölestorta

Olvasok időnként más blogokat is. Van már kedvencnek mondható egy pár, akikhez vissza-vissza térek hűséges olvasóként (remélem érted az áthallást és látod, hogy a kezemmel most agymanipulálok, ahogy a Jedik...) :)
 Akit ma találtam, nekem teljesen új blogoló, viszont vicces és utólagos engedelmével idebiggyeszteném Mária egyik írását, mert nagyon kulturáltan magyarázza meg nekünk, hogy miért is nem lett az ország tortája az eperhabos torta piros zselével és gyümölccsel a tetején. Többek között, mert manapság nem szabad semminek vörösnek lennie...

Hogyan rendelték meg az ország tortáját?

 - Hálló, cukrászat.
- Szevasz Pityukám, Misi vagyok, rá-e érsz?
- Aham, lökjed mi a bolt, kint bagózok hátul.
- Hát figyi, van ez az országtorta vagy mi a bél, kéne csinálni újat. Erős üzenettel.
- Kicsit elkéstünk már ezzel, recepteket válogatni, kombinálni, tesztelni, elbírálni..
- Ugyan dehogy. Egy dologra ügyeljé': legyen benne narancs, lehetőleg sok. Mondjuk a tetején legyen egy fél narancs olyan Szentkorona-formában. Érezzék a népek a mivant. Meg legyen benne sok olcsó alapanyag, adalék meg levegő.
- A "fél narancs" nem jó üzenet. Ti aztán semmitől nem féltek, legkevésbé a népharagtól.
- (röhög) Igaz, milyen igaz.
- Levegőt tudunk bele tolni, mondjuk ha a fele narancshab az már jó, a gond az hogy a narancs alapból nem túl jó asszociáció, túl direkt, meg elvileg az egy prémium gyümölcs, prémium meg csak nekünk jár, nem a mindenkinek. Ellenben: na mi az amit a koki meg a saller helyett osztogatnak a hülyegyerekeknek?
- Barackot?
- Úgy van Misikém, látszik hogy te vagy a főkreatív a fideszkáeftében. Barackhab, félbarack, baracklekvár. Merthogy enyém a vár, tied a lekvár, érted.
- Meg gyapot is legyen benne, ha már piramis nem lehet.
- Izé, a gyapot nem ehető. Bár értem és helyeslem a célzást.
- Akkor valami kukorica. Végül is azon térdepelnek csak még nem mindnek esett le. Mondjuk megérdemlik az elmúltnyolcévért.
- Kőleves, kőleves, kőleves...köles pl. lehet benne!
- Remek. Egyenek zabot az igavonó tahói, érted, lóalkatrész az is ami a hátsójukban motoszkál.
- Oké, lesz benne zab is.
- Meg túrót. De nem Rákóczi-t. Kevés túrót.
- Felírtam mindent Misikém, de amúgy sem tudom elfelejteni zseniális szavaidat. Mindig megdöbbent hogy mekkora ötletgyár vagy. Köszönöm hogy engem kerestél meg a feladattal. Vannak más pályázók is?
- Ugyan már Pityukám, hova gondolsz. Felesleges időveszteség lenne, meg ismételni sem szeretem magamat ha már egyszer kitaláltam ezt végig. Gratula, megnyerted a nyílt pályázatot, majd később kiírjuk a százpéldányos szaklapotokban, amit véletlenül lezúz a nyomda. Nem kell parázni, megoldjuk osztjónapot.
- Köszi Misi, rám, mindig számíthattok.
- Hát ennyi. Szokásos hetvenszázalék cukromat el ne felejtsd majd lepasszolni az Icának, hadd csorgassa felfelé, hajtani a motrot. Csőváz Pityukám, jó munkát!
- Szerbusz Misi, köszönöm még egyszer.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...