2011. szeptember 20.

Eltévelyedett macsók a zenében - 3

 Megérkezett az ősz, az eső és a hideg is. Nincs is jobb alkalom ennél, hogy egy újabb ötös vagy ütős fogattal kösselek le, ha már úgyis itt vagy! Annyit azért gyorsan hozzáfűznék, hogy ezek a zenék már emberközelibbek, mint némely korábbi rettenet.

Michael Stipe (REM)Everybody hurts
 Michael Stipe a REM vezető énekese úttörője volt az alternatív rock műfajnak. Zenéjük nagy hatással volt a 80-as, 90-es évekre. Korai albumukat úgy jellemezte a kritika, hogy Michael „motyogós” (mumbling-style) stílusú éneklése egészen szürreális, dalszerzői képességét azonban sosem bélyegezték meg.
 2001-ben vallotta be a Time magazinnak, hogy van egy „három éves kapcsolata egy csodálatos emberrel”, de nem hívná magát sem melegnek, sem biszexnek.
 Akkor én sem vagyok meleg, csak több mint két éve van egy szexbe hajló kapcsolatom egy csodálatos emberrel, akibe szerelmes vagyok…
 
 
 George MichaelAs (Feat Mary J. Blige)
  Amikor feloszlott 1986-ban a Wham”, Michael azt állította, ő volt az oka. Szeretett volna egy kifinomultabb hangzást létrehozni, és ezzel egy új közönséget megcélozni, akik elsősorban nem a Wham! tizenéves rajongótáborból tevődnek össze. Michael első szóló kislemezén, Aretha Franklinnel énekelt duettje az "I Knew You Were Waiting (For Me)", 1998-ban a Legjobb R & B kategóriában Grammy-díjat szerzett számukra. Ezek után jöttek az újabb sikerek és slágerek, mint a " Faith ", a "Freedom '90" és az "I Want A Sex". George Michael egy nemzetközi szex-szimbólummá vált.
 Közismert, hogy bár állítása szerint inkább félénknek vallja magát a Los Angeles-i rendőrség 1998-ban letartóztatták folytatásához "erkölcstelen aktus lebonyolítása" miatt egy nyilvános vécénél. (Ettől függetlenül, nem az Outside klippet mellékelem.)Egy 2007-es (!) interjúban az Independent Newsnak Michael elismerte azt a tényt, hogy meleg. És mégis milyen fura, hogy zeneileg mégsem tűnt el a süllyesztőben emiatt. Lehet, hogy tehetséges is?
 


Neil Tennant (Pet Shop Boys) - Being borig
 Az angol zenész, Neil Tennant teszi ki a felét az elektronikus dance duónak a Pet Shop Boysnak. Már egy 1994-es magazin interjúban, az Egyesült Királyságban (!) kiállt a meleg életmód mellett és Tennant hivatalosan is bevallotta másságát. A Pet Shop Boys több mint 100 millió lemezt adtak el világszerte. Szerepelnek a Guinness rekordok könyvében is, mint a legsikeresebb duó az Egyesült Királyságban. 2009-ben Tennant kapott egy fontos díjat a BRIT Awards-on, hogy kiemelkedő módon hozzájárult a brit zenhez. Még mindig erős a banda. A Pet Shop Boys 2009-es albuma, a Yes, a 4-dik helyig jutott az Egyesült Királyság album listáján. 
 


Ricky MartinThe best thing about me is you
 A Puerto Ricó-i énekes korán kezdte a zeneipart. Már 13 éves korában tagja volt a Menudo  nevű latin fiú bandának. A Menudo sikere után, Ricky kiadta a saját, spanyol nyelvű bemutatkozó albumát 1991-ben. 1994-ben Martin Los Angelesbe költözött, és szerepet kapott egy szappanoperában (General Hospital), mint a csapos és énekes Miguel Morez. Ekkor a filmezés helyett (szerencsére) még mindig a zene volt az élete középpontjában, és kiadott egy harmadik és rendkívül sikeres albumot Medio Vivir címmel. Ha így nem mond semmit, akkor ne aggódj. Nekem sem mondott. Ám ezen az albumon van a híressé vált "Maria" c. dal, amivel világhírnevet szerzett. Amerikában azonban még nem ismerték fel a tehetségét. Ezt tartotta egy fontos és új kihívásnak. Az 1999-es Grammy Awardsig meg sem állt. Ricky Martin végre kiadhatta első angol nyelvű albuma, meglepetésként ható „Ricky Martin„ címmel. Az albumon volt egy dal, amelyet hamarosan már az egész világ énekelt. Ez volt a  "Livin 'La Vida Loca." Eddig Martin eladott több mint 60 millió albumot adott el világszerte. Miután évekig csesztették a szexualitással kapcsolatos kérdésekkel, nyilvánosan adta hírül a világnak a Twitteren keresztül 2010. március 29-én:
 "Büszke vagyok arra, hogy azt mondják, hogy én egy szerencsés homoszexuális férfi vagyok. Én nagyon boldog, hogy az lehetek aki vagyok."A Larry King Live showban ezt mondta a híres riporternek" Ha tudtam volna, hogy ezt elmondani milyen jó, hogy ezt valaha meg fogom érezni, már megtettem volna 10 évvel ezelőtt is. " Martin az apja béranya útján a két fiának, Matteonak és Valentinonak.
A klippek közül az Aguileras duettet szerettem volna feldobni, de ez az újabb dala, valahogy mégis jobban megfogott. Hallgasd mit mond! J
 

 Adam Lambert - If I Had You
  Tehetséges énekes ez a Lambert Ádám! Hangja egy multi-oktáv tartományban található. Klasszikus szépségű, jó megjelenésű énekes, aki sajnos rajong a szemceruza és körömlakk indokolatlan használatáért. Adam Lambert berontott az American Idol 8. évadában a közönség arcába, úgy ahogy egy sztárhoz illik. Dolgozott számos színházi produkcióban is. A verseny ideje alatt, még a legelején jelentettek meg képeket az interneten. A képeken őt és ex-barátját és egy forró csókot is láthattak az érdeklődők. Lambert sem megerősítette sem cáfolta a szexualitás ára vonatkozó kérdéseket. Az Idol befejezése után, mint a második helyezett, Adam nyilvánosan kijelentette a Rolling Stone magazinnak, hogy "Ez (a 2. helyezése és nem az első) nem lepett meg. Csak azért lett így, mert meleg vagyok." Ő az első nyíltan meleg mainstream pop művész, aki már így startolt a karrierje elején. Albuma, a "For Your Entertainment" a Billboard 200-3-as debütált, és a "Whataya Want From Me" és az "If I Had You" bekerült a Top 20-ba az USA-ban és No. 1 az országban szerte a világon.
 Most pedig következzék némi smink és lakk mögött Lambert Ádám – Ha tudtam volna című slágerzeneklippje.
  
Remélem tetszett ez az összeállítás. A téma úgy tűnik kifogyhatatlan. Jövök még! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...