2011. szeptember 7.

Lytro - A fotográfia jelene, jövője és múltja?

Találtam ismét egy blogot, ahol érdekes dolgokat lehet olvasni a fotózással, művészekkel, műveikkel és a legújabb trendekkel kapcsolatban. Többek között. Ezen az oldalon találtam ezt a bejegyzést, amit szeretnék veletek megosztani, ha még nem olvastátok volna el a liszteslada.blog.hu -n.
"Most szarj be. A Lytro nevezetű cég olyan kamerát fejleszt ami nem csupán egy szögből örökíti meg a beérkező fénysugarakat, hanem magát az egész light fieldet rögzíti (akkor sem írom le, hogy fény mező. ups.).
Mi a tengeri rákra is jó mindez? Arra, hogy a képet akármilyen furcsán hangzik is, de az elkészülte után oda élesítjük, ahová akarjuk. Tehát nem kell foglalkozni az élességállítással a híres-nevezetes exponáló gomb lenyomásának pillanatában.
Na és gondolom ezzel a mondatommal robbantottam ki a "Jaj, most mi lesz a fotográfiával ezek után?" vitát.
Helyes is. Én sem tudom, de rohadtul érdekel. Na mit szóltok mindehhez? Ez lenne a fotográfia múltja, jelene és jövője? Vagy totál unalmas lenne, ha mindig mindent meg tudnánk örökíteni?
Hogy tetszene a részeg-volt-osztálytársra-élesítés-a-háttérben-facebook-profilkép?"

És most küldök egy linket. Itt egy olyan galériát találsz, ahol akadnak érdekes és nem annyira érdekes képek is. Válassz ki egyet. Ha olyan része érdekel a képnek, ami sajnos nem elég éles, akkor csak kattints oda egy egészségeset. Ha duplán kattintasz valahová, akkor egy kicsit rázoomol a program. Újabb dupla katt és visszaáll az eredeti állapot. Ezek után már nem lehet az az akadálya egy jó kis otthoni képnézegetésnek, hogy a homályosabb képeken gyorsan átfutunk. Valószínűleg a gép arany áron fog mozogni, ha árulni fogják kis hazánkban. Nekem mindenesetre nagyon bejön az ötlet! És ha belegondolunk már a fényképezésnél sem lehet a későbbiekben azt mondani, hogy nincs érzékem hozzá. A fakezűek is alkothatnak maradandót. A jó téma meglátásához viszont még akkor is jó szem kell, ha már meg lehet vásárolni az új fajta fényt képező gépet a boltokban! Lájkolom erősen! :)
A 3D-s szemügéket előkapni kéretik nagy sietséggel! Itten mostan az következik, hogy az "élő képeket" fogják jól beleégetni az agyunkba. Az élesedő képeket a Lytro programjával mi magunk is elkészíthetjük majd. A program működési elvét mutatja be ez a kisfilm. Fullszkrínre tedd a képet!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...