2012. március 28.

Másolás - védelem

 Végre!

Ismét jól megmutathattuk a világnak, hogy nálunk igen fejlett a demokrácia! 
Az igaz, hogy visszafelé fejlődik, de legalább nem áll be, mint az ember dereka, amikor nehezet emel.

Példuál egy-két másolásra váró könyvet a kisdoktorijához.

Másolni még nem bűn! Legalábbis akkor, ha már blama lenne egy egész országra nézve! Mert akkor viszont jó magyar szokás szerint el kell valami hülye szöveggel kábítani a népet. Egy egész országot néznek teljesen hülyének, ami nem csak minket döbbent meg, hanem más országokat is. Olyan országokat, ahol laknak ám újságírók is! Fontos lapoknál dolgozó emberek és fontos lapokat olvasó közönség viszont nem rejti véka alá a véleményét.



A The Economist tegnap délután 17.07-kor leközölt egy cikket, ami fókuszál a plágiumvád miatt hírhedt Snitt Pálra és a kirobbant botrány miatt alakult "dolgozatmegvizsgálómajdegyhónapigakörmétrágóhogymostmittegyünk" bizottság jelentésére  és az általános közvéleményre.
Most 28-a van és 09.11 a pontos idő. Eddig 86 kommentár érkezett a cikkre. Érdemes lenne narancsszínű pártunk vezérének és Pál úrnak is átolvasni magát a cikket és a rá adott olvasói reakciókat. Pál úrnak javaslom, hogy ha nem menne az angol (mert az már érezhető, hogy a francia nyelv áll közelebb hozzá. legalábbis januárig...), akkor használja a gugli fordítóját, ami az egyik legtrágyább program, de ezt biztosan hamar megtalálná a neten és használni is tudná. Olvassanak, gondolkozzanak, döntsenek, majd tegyék meg a kellő lépéseket, amit mindenki mástól is elvárna a magyar proli, hogy megnyugodjon a lelke.

Vannak olvasók, akik ilyesmiket írtak:
"Micsoda szégyen ez mindannyiunkra, magyarokra nézve!"
"Snittet be kellene zárni egy könyvtárba, internet hozzáférés nélkül és meg kellene várni, amíg ír egy újat."
"Soha véget nem érő rossz hírek jönnek ebből a tragikus országból, Magyarországról."
"Ez egy szomorú nap egy olyan országnak, ahol több neves tudós is van. ... Egyetlen politikust sem kell fontosabbnak tekinteni a választóknál."
"Snittet meg kell fosztani a doktori címétől és mondjon le 24 óra alatt! ez ugyanaz a személy, aki nem tud helyesen írni. Valahol, egy vidéki étteremben (ha nem tévedek) aláírta a vendégkönyvet és egy egyszerű mondatban is 3 helyesírási hibája volt. Nem hiszem, hogy ez meglepő volna."

 De a legszebb az egészben, hogy az opponenst tartják hibásnak, mert annak idején nem dobta kályhába a 94,6%-ban másolt "munkát". (Ezt is érdemes elolvasni.) Végül is ki más lenne a hibás, akinek le kell vonni a megfelelő következtetéseket, majd Mexikóig meg sem szabadna állnia!?

A legizgalmasabb tehát ezek után következik. Ezzel a logikával ugyanis, ha bemegyek egy boltba, majd észrevétlenül több tízezer pénznyi árut ellopva, de le nem bukva hazajövök és csak 20 év múlva derül ki ez az egész, akkor majd az árufeltöltőt kéretik cseszegetni!
Minek tette oda? Egyértelműen az ő hibája!

 Egyre jobban érzem, hogy szégyen ebben az országban élni. Külföldön pedig majd letagadhatom, hogy magyar vagyok? Csütörtökön érkezik haza Szöulból Pál úr. Kíváncsi leszek, hogy mit fog tenni...

Valószínűleg elbújik majd hónapokig. 

Csak előbb használja a gerincét! (Ha van)


3 megjegyzés:

  1. Ja, hazajön. Haza. Az ő hazája. Meg még pár emberé. De egyre kevesebben érzik annak, noha másod- harmad- sokad-rendű polgárai e honnak ők is. Hon, milyen érdekes hangulatú szó, ugye? Valaha fennkölt volt számomra is.
    Szóval "hazajön". Hogy mit fog tenni, miután az atomenergia-felhasználás szakértőjeként (is) debütált Dél-Ázsiában, jó üzleti esélyeket teremtve szeretett hazájának, s a tárgyalások közben, mintegy pihenésképpen megüzente, hogy eszében sincs lemondani, főleg, mert a dolgozata - szerinte - rendben van? Hát, szerintem rámásolja a sokat gyakorolt elnöki kézjegyét néhány friss, országmentő, kétharmados, keresztényi erkölcsöktől duzzadó, vasbeton szilárdsággal kötő törvényre, hisz ezért tartja a győztes (victor), nem?
    Azért te meg ne szégyelld a magyarságodat! A világ műveltebb fele (s belőle hozzánk is jutott azért szépen, hisz félelem ide, visszahúzódás oda, láthatod ma is időnként) sem téged, sem engem, sem sok más embert nem fog azonosítani azzal a "szellemiséggel", amely az utóbbi pár évben, főleg szó szerint egy párban árad felőlünk, mint réten a jóféle, őszi trágya illata. Az sajnos igaz, hogy pontosan azt a sorsot érdemli minden nép (úgymond többségi - itt épp kétharmados alapon), amelyet kovácsol magának, s amelyet a kisebbségére is ráerőszakol, bepanaszolnia tehát önmagának önmagát kellene, s teszi is: oly vehemensen csépeli önmagát, hogy a gonosz világ jobb humorú lakói fuldokolnak a röhögéstől, mások meg csodálkozva és hitetlenkedve nézik a sírt, hol nemzet süllyed el... Pont olyan ez is, mint a meleg kérdések köre: a többség eldöntötte, ki létezik, és ki nem (létezhet). De attól még létezel te is, én legalábbis úgy érzékelem. Hát létezz is, a keservit neki! És figyelj éberen, mert akkor észreveszed a valódi, értékes társakat, mert, hogy ők is léteznek - jóllehet, sokuknak ugyanaz az anyanyelve, mint Schnitt Plagi bátyádnak! :D A birtokos ragért elnézést kéne kérnem, de nem teszem, mert oly kedves a rissz-rossz májamnak elképzelni, amint vörösre vált és strandlabdává fúvódik a KisPoczok pofád! :D Bocsíííííííííí! xD Avagy: "(...)tanulj meg, fiacskám, komédiázni, mert az élet csak komédia!" Hát, ezzel magam sem értek teljesen egyet, de agyvérzést kapni sem akarok akkor, amikor szívből-gyomorból-tüdőből kacaghatok. Néha sikerül a saját, legközvetlenebb baromságaim felett is ily módon elröppennem, de azért tanulni is igyekszem belőlük. Ebből a történetből például azt is megtanultam, hogy miért is nem leszek mostanában se miniszterelnöke, se köztársasági elnöke e remek humorú kis országnak, s nem csak arról van szó, hogy nincs már köztársaság, mert nálunk ez nem is oly nagy probléma, legfeljebb formai kérdés, amelynek azonban a névadás idején mindenben megfeleltünk, s legutóbb, a változtatáskor egyetlen bizottsági tag sem figyelmeztetett bennünket hatékonyan arra, hogy súlyos, tragikussá mélyülő, belső konfliktusok tengerébe fogunk alámerülni. Jó, jó, tudom, voltak ilyen hangok, hisz az enyém is köztük volt, de nem voltak elég harsányak és figyelemfelkeltők, s egy jól irányzott szájba rúgás többnyire meg is tette a hatását... :)

    (Nem fért el egyben, folytatom a kisdoktori doktrinámat...)

    VálaszTörlés
  2. Aluggyá' jó', álmoggyá nagyokat, és örüjjé, hogy it lehecc velünk!
    Látod, senkit nem hagynak a mi atyáink az út szélén, igaz, az úton se, de hősiesen oltalmaznak bennünket a romlott, antiklerikális, balliberális... világ és Európa alantas támadásaitól. ;) Remélem, mielőbb győz a jobbik..., de nem ez, az attilás, zászlóégető, hanem... Na, jobb, ha tucat balra el, alvás! :)
    Cheeeeeeeeez! Világos? Na, azé'! :D

    A dolog érdeméről: sosem álltam gyenge észbeli képességű emberke hírében, de emlékszem, milyen sokáig és milyen sokat izzadtam, már az első, "közönséges" egyetemi diplomamunkámmal is, amellyel többek között az volt a baj, hogy szociálpszichológiai hipotézist fogalmazott meg, s ezt igyekezett egy alapos kutatással igazolni, sikerrel, de a dolog természetéből adódóan viszonylag kevés, a témához kapcsolható szakirodalmat használt fel, inkább saját kútfőből táplálta a kis hülye szakdolgozó tucat a rögeszméjét, s inkább csak az összegyűjtött adatok feldolgozásához és értékeléséhez használta a másoktól átvehető, valóban jól bevált statisztikai és egyéb, rendszerezésre és analízisre alkalmasnak ítélt módszereket, de ezeket minden helyen egyértelműen megneveztem, s azt is megindokoltam, miért éppen azt használom az értékelés adott fázisában, sőt, olykor egy-egy adatsort komparatív módon, eltérő módszerekkel is kiértékeltem - mindhiába: a rögeszmém így is igazolódott. Pár év múlva az egész anyagot viszontláttam egy egyetemi jegyzetben, de ez ellen nemcsak azért nem volt kifogásom, mert nem a köztársasági elnök írta a könyvet, hanem, mert az akkori szabályok szerint a diplomamunkákat és a PHD dolgozatokat bárki felhasználhatta, természetesen a megfelelő hivatkozásokkal ellátva. A szabályok lényegében nem változtak azóta sem, nem is kellett nekik, mert azok rendben vannak úgy, ahogy vannak. Mondom én, s láss csodát, holnapra-holnaputánra ezek is átalakulnak, mint a keresztényi erkölcsű Alaptörvény, s volt plágium, nincs plágium - visszamenőleges hatállyal, mondjuk a regensburgi csetepatéig, vagy csak a honfoglalásig... De vajon mit fog mondani az egyetemi szenátus? mert ez a meccs még hátra van. Igaz, A főnök semmiképpen sem mond le, hisz megmondta: annak idején nem a tudományos (mi van?!) munkájával elért fokozata miatt választották elnöknek. Tudjuk. Azt is, miért. Azt is, hogy ki. Ez a baj velünk, Poczok, nem vagyunk elég hülyék. Vagy mégis...? :S :$ :D

    Na, jóccakát! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy egész posztot szántam, hogy válaszoljak soraidra!
      A poszt végén lévő képet viszont nem szabad kihagyni! :)))
      Azt hiszem hamarosan egy csodás vírus gazdája lesz a blogom...
      Szép narancsbőrt fogok kapni!

      Megyek mentem is a blog tartalmát! Biztos, ami biztos!

      További szép napot!
      (bár szerintem az sem véletlen, hogy éppen ma sz*ródik el az idő)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...