2012. március 8.

Murakami Haruki

 Csak most, egy pár perce néztem meg a postaládámat. Zseni küldött egy üzenet nekem. Nőnapra. :)
Az üzenet egy idézet tartalmazott, ami így szólt:
"Hát azt tudod-e, mit mondott Platón Lakomájában Arisztophanész? Szerinte a legendás időkben három nemű ember létezett. (…) Régen nem férfiak és nők éltek a világon, hanem férfi-férfiak, férfi-nők és nő-nők. Vagyis mindenkiben két ember lakozott. Így azután elégedetten éltek, és nem láttak szükséget semmiben. Csakhogy Istenség egy pengével mindet félbevágta. Pontosan két egyenlő félre. Ezért azután külön férfi és nő lett belőlük, és egész életükben összevissza kószálnak keresve a másik felet, akinek valahol csak meg kellett maradnia."
 Murakami Haruki

 Elgondolkodtató. Nem?



 Már csak az a kérdés, hogy milyen az ember igazi másik fele? Hasonlít ránk? Szinte ugyanolyan, ami miatt szinte összeolvadunk, ha találkozunk? Esetleg a szöges ellentétünk, ami miatt vonzódunk egymáshoz, mint a mágnes?

 Netán úgy kell elképzelni, mint az én kapcsolatomat Zsenivel?

 Annak idején, amikor még friss pár voltunk és portalanítottuk magunkat a régi, rossz kapcsolataink piszkáról, volt sok-sok olyan beszélgetésünk, ami egymás mélyebb megismeréséről szólt. Kiderült akkor, hogy millió dologban kísértetiesen hasonlítunk egymásra! :) Szokásokban, érdeklődési körben, értékrendben, életfilozófiában szinte egyformák vagyunk. Egyszer, amikor ismét egyezést találtam bennünk egy témával kapcsolatban, megkérdeztem tőle: Nem vagyunk mi véletlenül testvérek?
 Ezen nevettünk, de igazából féltem, mi lesz velünk, ha kiderül, hogy mégis tesók vagyunk?! Hosszú történet, hogy ez miért is futott végig az eszemen. Majd egyszer elmesélem.

 Viszont néhány dologban a szöges ellentétei vagyunk egymásnak. Szerencsére. Így tudunk egymásnak újat mutatni, ellentétet generálni (néha utálom, hogy sosem veszekszünk), meglepetést okozni...


 Azt hiszem emiatt alkotunk mi egy remek párost. Mindkettőnkben megvan a jin és a jang, ami a vonzást erősíti a másik iránt. Mi már nem kóborlunk többé. Megtaláltuk a másik felünket egymásban.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...